Laden...
lock_open Inloggenkey_go Registreren

Geschiedenis Ambachtsbakker Bakker


Ambachtsbakker Bakker: 125 jaar ervaring

Bakkerij en boederij Ambachtsbakker Bakker

De familie Bakker viert dit jaar het 125 jarig jubileum. In 1890 kochten de overgrootouders van Rik en Paul Bakker een bakkerij met boerderij en kapberg. 3 generaties verder staat er een bakkersbedrijf met 3 vestigingen en een centrale ambachtelijke bakkerij. Inmiddels zijn de broers Rik en Paul Bakker al 14 jaar eigenaar en worden dagelijks ondersteunt door hun partners Karin en Kristel.

 

 

Geschiedenis Ambachtsbakker Bakker

Ambachtsbakker Bakker broodkarHet begon allemaal in 1890. De overgrootvader van Rik en Paul -Cornelis bakker- besloot het pand aan de Heereweg 172 in Schoorl te kopen en begon daar samen met zijn vrouw Antje een bakkerij met een boerderijtje. Het pand aan de Heereweg is nog steeds in dienst als bakkerij.
In 1924 namen Klaas en Piet de bakkerij over van hun vader Cornelis. Naast het bakken van brood werd er ook gevent door heel Schoorl, Groet, Koedijk en Zijpersluis.  In de jaren daarna veranderde het bedrijf. De kerkestal maakte plaatst voor magazijnruimte, en moderne ovens maakte hun intrede.

 

Nieuwe samenwerking

In 1956 gaan Klaas en Piet gescheiden verder. Klaas gaat door met de bakkerij, samen met zijn zoon Siem en Jan (de vader van Rik en Paul). In 1963 stopt Klaas op 72-jarige leeftijd. Daarnaast besluit Piet terug te keren in 

Gebroeders Bakker Ambachtsbakker Bakker

Schoorl en een bakkerij te kopen in Schoorldam; een nieuwe samenwerking was geboren. Siem, Jan en Piet gaan samen verder onder de naam ‘De Gebroeders Bakker’. In de jaren groeit het bedrijf verder door; in 1968 wordt in Groet Bakkerij Hoogvorst overgenomen. Hier is de winkel nog steeds gevestigd.  
Met 3 winkels en een aantal grote ventwijken wordt de bakkerij te klein. Er worden nieuwe ovens geplaatst en ook de winkel in Catrijp wordt vernieuwd in 1973.

 


De Kracht van familiebedrijf Bakker

Piet, Siem en Jan vulden elkaar goed aan. Jan was vaktechnisch goed, alles maakte hij in perfectie. Piet was goed in sociale contacten en had echt een ondernemersgeest. Siem was organisatorisch erg sterk en regelde alles in de bakkerij. Met zijn 3en hebben zij het familiebedrijf uitgebouwd. Tot 1989 bleven Piet, Siem en Jan officieel samenwerken.

 

Nieuwe generatie

Familie Bakker Ambachtsbakker BakkerDe zonen van Jan –Rik en Paul-  stonden ook klaar om bakker te worden. Toch bleven Siem en Piet nog door hun enorme passie voor het bedrijf nog jaren meewerken. De familie Bakker bleef doorgaan met ondernemen. De winkel in Schoorldam werd door een afgesloten weg afgestoten, en in 1997 werd Bakkerij Kuin in Noord-Scharwoude overgenomen, waarmee het totaal aantal winkels weer op 3 uitkwam. In 2001 nemen Rik en Paul definitief het stokje over van hun ouders. Ook zij zitten niet stil: zij gaan door met productontwikkeling, en aanpassingen in bakkerij en winkels. Zo werd de winkel voor de bakkerij gesloten, en werd er in het centrum van Schoorl een nieuwe winkel geopend. Daarnaast zit de familie ook niet stil. De 5e generatie staat al klaar om bakker te worden. Rik Bakker gaat voor nog minimaal 50 jaar Ambachtsbakker Bakker toekomst!